Ez a gluténmentes sárgarépa és zabpehely gyümölcskenyér könnyen tejmentes lehet, ha növényi alapú krémet használunk. Ízlés szerint díszíthető– cukormázzal, tejszínhabbal, vajkrémmel, krémtúróval stb. Tökéletes nassolnivaló a reggeli kávé vagy délutáni tea mellé.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- ½ csésze tejszín (növényi alapú is lehet)
- ½ csésze olaj
- 1 tk vanília esszencia
- 1,5 csésze zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 csésze barna rizsliszt
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ½ csésze muscovado cukor
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- ½ csésze mazsola
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170C fokra. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban enyhén felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, olajat és a vaníliát. Kombináljuk.
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, gyömbért és a cukrot. Hozzáadjuk a krémes keveréket, és simára keverjük.
- Belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát, majd az előkészített formába töltjük a masszát.
- A sütő közepén 45-50 percig sütjük, amíg aranybarna lesz, és egy beleszúrt nyárstű tisztán jön ki.
- A formát kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk 5 percig, majd áttesszük a süteményt egy rácsra, hogy teljesen lehűljön.
- Ízlés vagy alkalom szerint mázzal vagy vajkrémmel, túrókrémmel stb megkenjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu