Ez a gluténmentes kakaós gofri tejmentes is lehet, ha növényi tejet alkalmazunk a tésztához. Nagyon könnyen elkészíthető – tálaljuk kedvenc öntetünkkel, például kompóttal, lekvárral, fagyival, joghurttal, csokoládéöntettel, gyümölcshabbal, friss gyümölcsökkel stb.
Hozzávalók
- 2 csésze sütőporos gluténmentes lisztkeverék
- 2 nagy tojás
- 1 csésze növényi tej (zab, mandula, kókuszdió) vagy normál tej
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 evőkanál kakaó por
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 teáskanál olaj
- Olaj spray
Elkészítés
- Az összetevőket csomómenetes tésztává keverjük. Önthetőnek, de sűrűbbnek kell lennie, mint a normál palacsinta tészta, ezért szükség esetén adjunk hozzá több tejet. Kb 10 percig pihentetjük, ha időnk engedi.
- A gofri sütőt bemelegítjük.
- Olajjal kissé bepermetezzük a sütőlapokat, majd tésztát öntünk az alsó lapba, egyenletesen elosztva.
- Lezárjuk a készüléket, és kb 3-5 percig sütjük (géptől függően).
- Amikor a gofri átsült, óvatosan, szilikon lapáttal egy rácsra áttesszük, és hűlni hagyjuk.
- A maradék tésztából még sütünk kb 3 gofrit.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Gofri receptek
- Desszertek
- Csokis édességek
- Gluténmentes édességek
Zest.hu