A lazacos omlett egy szuper egyszerű, de nagyszerű recept. Kiváló rohanós estékre vagy lustálkodó brunch-ra. Kezdők számára sem lesz kihívás.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 2 szelet füstölt lazac
- 3 ek görög vagy krémes joghurt
- vaj vagy margarin
- só, bors
- reszelt sajt
Elkészítés
- A lazacot kb 1 cm-es csíkokra vágjuk, és elkeverjük 2-3 evőkanál tejföllel. Ideálisan fél órán áta hűtőben pihentetjük, hogy a tejföl átvegye a lazac ízét, de ez kihagyható!
- Felverjük a tojásokat egy másik tálban (nem kell sót adni hozzá, mert a füstölt lazac elég sós), és lereszelünk egy kis maréknyni sajtot (ideálisan parmesan-t).
- Bekapcsoljuk a grillt a sütőben.
- Egy lapos tepsiben kisütjük a tojásokat – közben kevergetjük 1-2 percig, mintha rántottát készítenénk. Amikor félig megsült, hozzáadjuk a tejfölös lazacot, elsimítjuk, és fedő alatt, takarék lángon 5-10 percig sütjük. Leveszzük a fedőt – az omlett akkor jó, ha kissé felpuffad és a teteje is megpárolódott.
- Megszórjuk a sajt reszelékkel, majd grill alatt kb 1 percig barnítjuk.
Tippek
- Tálaljuk salátával, és friss zsemlével, kenyérrel.
- Apróra vágott friss petrezselyem zöldet vagy snidlinget is érdemes tálalás előtt rászórni.
- A füstölt lazac omlett ideális ebédre egy bögre capuccino-val, vagy vacsorára egy pohár pezsgővel de remek ünnepi alkalmakra is! Egyéb lazac recept>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu