Ez a füstölt makréla és avokádó saláta tökéletes megoldás olyankor, amikor gyors, egyszerű és egészséges ételt szeretnénk összedobni ebédre vagy vacsorára. Mindössze 10 perc alatt kész van, finom és kiadós is! Bármilyen típusú saláta levéllel elkészíthető, én fodros endíviát alkalmaztam.
Hozzávalók
- 2 marék salátalevél, ízlés szerint
- ½ lilahagyma
- 1 avokádó
- 1 szelet füstölt makréla filé
- 1 marék cseresznye vagy koktél paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- Összekeverjük az olajat és az ecetet, majd fűszerezzük sóval és borssal.
- Leöblítjük és szárazra töröljük a saláta leveleit, majd egy nagy tálra vagy két tányérra szórjuk őket.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, ha szükséges, ezeket először félbevágjuk.
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a salátához.
- A makrélát darabokra bonjuk, és a salátán elrendezzük.
- Meghámozzuk majd vékony szeletekre vágjuk az avokádót. Ezeket a saláta tetején elrendezzük.
- Leöntjük az öntettel, egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu