Amikor kevés időnk van főzni, vagy valami gyors és könnyű ételt szeretnék fogyasztani, egy tésztás étel összedobása talán a legegyszerűbb. Ez a füstölt lazacos spagetti nem csupán szuper fincsi, de 10 percen belül kész van. Én gluténmentes spagettit szoktam használni, de bármilyen száraz tészta megfelel a recepthez. Ropogós zöldsalátával tálalva egy kimondottan nagyszerű ebédet vagy vacsorát kapunk!
Hozzávalók (2 személyre)
- 200g spagetti
- 100g ricotta vagy Philadelphia krémsajt
- 50 ml görög joghurt
- ½ citrom, reszelt héja és leve
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- 150g füstölt lazac csíkokra vágva
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás alapján megfőzzük.
- Közben a lazacot vékony csíkokra vágjuk.
- A joghurtot a citromhéjjal és a krémsajttal összekeverjük.
- Amikor a tészta megfőtt, lecsöpögtetjük és visszatesszük a lábasba. Hozzáadjuk a krémsajt keveréket, a citromlevet és reszeléket, snidlinget és a füstölt lazacot. Óvatosan elkeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu