Nyári vendégváró alkalmakra tökéletes a következő füstölt lazac, cukkini és feta saláta recept. Könnyen, és előre elkészíthető, ugyanakkor tuti finom..
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt lazac
- 1 cukkini
- 1 ek kapribogyó (sóban pácolt)
- Fél ek reszelt citromhéj
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1-2 csipetnyi barnacukor
- 5 dkg feta sajt
- Aprított petrezselyem zöld, kapor
- Só, bors
Elkészítés
- A kapribogyót kevés olajban 1 percig átsütjük, papírtörölközőre átszedjük.
- Az olívaolajat, ecetet, cukrot elkeverjük.
- A cukkinit zöldségpucolóval vékony szeletekre vágjuk, ezeket spagettiszerű csíkokra szeleteljük.
- A cukkinit elkeverjük az öntettel, citrom héjjal, kapribogyóval, aprított kaporral, petrezselyem zölddel. Sózzuk, borsozzuk. 5 percig marináljuk.
- A füstöl lazacot 2-3 cm-es csíkokra szeleteljük.
- Egy-egy maréknyi cukkini salátát teszünk egy tányérra, lazac csíkokkal lefedjük, borsozzuk, kevés citromlével lelocsoljuk. Feta sajtot morzsálunk rá.
Tippek
- Tálaljuk elő vagy főételként. Az utóbbi esetben tállakjuk friss zsemlével, kenyérrel.
- Feta sajt helyett puha kecskesajttal is elkészíthető.
- A zöldfűszerek változtathatók. Például koriander és snidling is passzol a salátához.
- A füstölt lazac, feta és cukkini saláta ideális nyári vendégváró étel, de tökéletes egy egészséges étrend keretében is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu