Ez a füge és halloumi saláta édes és sós, így lesz érdekes és nagyon finom. Tökéletes előétel lehet egy vendégváró menüben, vagy tapas, partifalat egy pohár pezsgő kíséretében.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 4 db füge
- ½ blokk halloumi
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- 1 marék vegyes salátalevél
- Balzsam máz
- Dió, opcionális
Elkészítés
- A fügéket 4 gerezdre, a sajtot apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a halloumit. Körülbelül 3 percig keverjük, amíg minden oldalon szép világosbarna lesz.
- Hozzáadjuk a fügéket és a balzsamecetet.
- Egy percnyi óvatos kevergetés után hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk a fügét és a sajtot.
- A salátaleveleket egy tálra szórjuk, majd a fügét és a sajtot elrendezzük a tetején.
- Meglocsoljuk a keletkezett szafttal és egy kis balzsam mázzal (ha ilyen nincs, keverjünk el balzsamecetet mézzel, és ezzel öntsük le a salátát!).
- Ízlés szerint adhatunk hozzá néhány darab diót.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu