Ez a fokhagymás spenót fetával nagyon jól passzol egy mediterrán menübe, vagy tálalhatjuk pita kenyérben, grillezett húsokkal, zöldségekkel. Vegán változathoz használjunk növényi alapú feta alternatívát.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g spenót
- ½ citrom leve
- csipetnyi chili pehely (elhagyható)
- 50 g feta
Elkészítés
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Az olajat felforrósítjuk, majd a fokhagymát néhány másodpercig világosbarnára pirítjuk – fontos, hogy ne égjen meg! Csípős változathoz tehetünk bele egy csipet chilipelyhet.
- Hozzáadjuk a leöblített spenótot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet. Lefedjük, és 5 percig pároljuk, vagy amíg a spenót megfonnyad.
- A tetejére morzsoljuk a fetát, hagyjuk kicsit elolvadni és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu