
Ha egy finom krumplisalátára van szükségünk egy grill partira vagy grillezett/serpenyőben sült húsok illetve halak mellé, ezt a receptet érdemese kipróbálni. Ez a fokhagymás krumpli avokádóval kiegészítve kissé krémes lesz, így szinte minden főétel mellé passzol, és ha babot adunk hozzá, akkor egy remek vegán főételt kapunk! Lehetőleg használjunk bio burgonyát, mert azt nem kell meghámozni, és héjában rejlik a legtöbb vitamin.
Hozzávalók
- ½ kg bio újburgonya
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 3 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott vaj
- Só & bors
- 1 csokor újhagyma
- 1 érett avokádó
- ½ citrom leve és reszelt héja
- 3 evőkanál apróra vágott koriander vagy zöldpetrezselyemlevél
Elkészítés
- A burgonyákat falatnyi kockákra vágjuk majd egy lábas vízbe tesszük és felforraljuk. 15 percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak, majd leszűrjük, hozzáadjuk az olajat/vajat és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kicsit kihűlni őket.
- Miközben a burgonya pihen, meghámozzuk az avokádót, majd a húsát apró kockákra vágjuk. Ezeket a burgonyához adjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, majd az apróra vágott zöldfűszerrel együtt a burgonyához adjuk.
- Hozzáadjuk a citrom levét és héját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
