Nyári menükből nem hiányozhat egy finom saláta. Szerencsére a legtöbb saláta nagyon könnyen összedobható, példa erre a fetás lóbab saláta. Gyors és egyszerű, szuper finom és egészséges..
Hozzávalók
- 25 dkg lóbab (fagyasztott)
- 4 ek olívaolaj
- Fél citrom leve
- 3 db újhagyma
- 3 ek aprított petrezselyem zöld
- 10 dkg feta sajt
- 3 dkg rukkola
Elkészítés
- A lóbabot sós forró vízbe tesszük, felforraljuk. Amint forr a víz, lecsepegtetjük és áttöltjük egy tálba. 3 ek olívaolajjal és a citromlével lelocsoljuk. Hűlni hagyjuk.
- Az újhagymát átlósan felszeleteljük, a lóbabhoz adjuk a petrezselyem zölddel együtt.
- Belemorzsáljuk a fetát, meglocsoljuk a maradék olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük.
- Tálalás előtt a rukkola levelekkel megszórjuk, kissé elkeverjük.
Tippek
- Minél tovább hagyjuk a salátát pihenni, annál jobban érnek össze az ízek. Így érdemes elkészíteni 2-3 órával fogyasztás előtt) kivéve az utolsó lépést.
- Ideális köret nyári ételek mellé, különösen grillezett húsok, halak vagy mediterrán jellegű vendégváró illetve családi menüben is tökéletes.
- Fagyasztott lóbab helyett friss terméssel is elkészíthetjük – ebben az esetben pároljuk vízgőz felett 5 percig a zöldséget (vagy blansírozzuk 2 percig forró vízben).
- A fetás lóbab saláta nagyon egészséges nyári étel, remekül passzol vegetáriánus, karcsúsító és egészséges étrendbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu