Ez a fahéjas sütőtök juharsziruppal készül, amely az amerikai Thanksgiving ünnepség egyik alapétele. Általában sült pulyka köreteként tálalják, a maradékot pedig felhasználják salátákban, süteményekben, pie-ban vagy a másnap reggeli palacsinta tésztában. Nagyon egyszerűen (és előre) elkészíthető.
Hozzávalók
- 4 csésze hámozott és kockára vágott sütőtök, kb. 50 dkg
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál juharszirup
- Só bors
- ½ teáskanál fahéj
- Pár csipet cayenne vagy erős paprika
Elkészítés
- A sütőt 190C fokra előmelegítjük.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A sütőtököt az olajjal és juharsziruppal lelocsoljuk, majd a fahéjjal és cayenne-nel megszórjuk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
- Alaposan, de óvatosan elkeverjük.
- Kb. 25-30 percig szép aranysárgára sütjük. Sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk a sütőtök kockákat.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu