Ezeket a fahéjas leveles tészta csillagokat minden évben el szoktam készíteni a karácsonyi bulinkra. Nagyon egyszerű – gyerekek és felnőttek is kedvelik forró csokoládé illetve forralt bor mellé. Ehhez a recepthez jobb a margarinos (nem a vajas) vagy a gluténmentes leveles tészta, mert azok nem puffadnak fel túl magasra!
Hozzávalók
- 1 lap készre nyújtott leveles tészta
- 2 teáskanál őrölt fahéj.
- 3 evőkanál muscovado cukor
- 1 tojás (felverve)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra bemelegítem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
- A fahéjat és a cukrot összekeverem, és egy lapos tányérra vagy vágódeszkára szórom (egyenletesen).
- A leveles tésztát egy nagy vágódeszkára kiterítem és keksz formák segítségével csillagokat nyomok ki – én 3 különböző méretet szoktam használni.
- A csillagok tetejét a felvert tojással kicsit megkenem, majd a tojásos oldalukkal lefelé belenyomom őket a fahéjas cukorba. A tepsibe teszem őket és kb. 10-15 percig (a sütő közepén) aranybarnára sütöm.
- A tepsiben hagyom a csillagokat 5 percig, majd egy ünnepi tálcán kreatívan elrendezem őket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu