Sokak kedvence a Guacamole, de ha nincs friss paprika vagy paradicsom a kamrában, akkor ez a szuper egyszerű avokádókrém ideális az avokádó felhasználásához. Az alaprecept nem túl csípős, de lehet hozzáadni több Tabasco-t is – akik pedig nem szeretik a pikáns ízeket, nyugodtan hagyják ki. Ideális mártogatós rágcsálnivalók mellé.
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- 1 zöldcitrom
- 1 tk Tabasco szósz
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Só bors
- 1 marék friss korianderlevél
Elkészítés
- Az avokádót hosszában félbevágjuk. A magot eltávolítjuk, majd kikanalazzuk a húsát egy keverőtálba.
- Az újhagymákat felaprítjuk (a zöld részt is).
- Az avokádó és újhagyma darabokat egy kis konyhai robotgépbe tesszük, majd hozzáadjuk a zöldcitrom levét, Tabasco -t, fokhagymát és a korianderleveleket. Sima vagy durva pasztává pürézzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Megkóstoljuk, és ha szükséges, adunk hozzá még zöldcitromlevet vagy Tabascot.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu