Gyors ebédre vagy vacsorára ideális a főtt tészta, amit zöldségekkel nagyon egyszerűen fel lehet dobni és egészségessé varázsolni. Példa erre az édesköményes spagetti receptje, amely 10 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- 10 dkg spagetti
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél chili paprika
- Fél fej édeskömény
- Fél dl fehérbor vagy alapleves
- Fél tk édesköménymag
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd lecsepegtetjük és lefedve melegen tartjuk.
- Közben a chilit és fokhagymát felaprítjuk,az édesköményt 1 centis csíkokra szeleteljük.
- Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük, ebben a fokhagymát, chilit és édesköménymagot kb 1 percig kissé átsütjük, vigyázva arra, hogy ne égjenek meg.
- Hozzáadjuk az édesköményt, sózzuk, borsozzuk, 1-2 percig kevergetjük. Felöntjük a borral vagy alaplével, kb 5 percig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, elkeverjük.
- A lecsepegtetett tésztát belekeverjük.
- Tálalás előtt reszelt sajttal megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk melegen, esetleg egy zöldsaláta kíséretében.
- A sajt lehet bármiféle kemény sajt – pl Parmesan, Ementáli, Pannonia stb. Egészségesebb verziók a kecske-, vagy juhsajtok.
- Az édesköményes spagetti elkészíthető egyéb tésztafélékkel, továbbá glutén-mentes, egészséges tésztákkal is. Sajt nélkül vegán, diétás és egészségtudatos étrendekbe is passzol (a sajtot ebben az esetben helyettesíthetjük reszelt citromhéjjal vagy morzsált tofuval).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu