A következő grillezett cukkini saláta édesköménnyel és szalonnával készül – ezek kombinációja egy különlegesen finom ízvilágot alkot. Elkészítése egyszerű, ideális nyári ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók
- 3 cukkini
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek édesköménymag
- 15 dkg bacon szalonna, apró kockákra vágva
- 1 fej édeskömény
- 20 dkg puha kecskesajt
- Fél citrom leve
- Extra olívaolaj
Elkészítés
- A cukkinit zöldségpucolóval szeleteljük fel hosszú csíkokra (nem kell meghámozni előtte). Egy üvegtálban keverjük el az olajjal és az édesköménymaggal, majd 10 percig pácoljuk!
- Közben vágjuk fel vékony csíkokra a az édesköményt. A szalonna darabokat egy teflonos serpenyőben süssük ropogóssá, majd csepegtessük le papírtörölközőn.
- A cukkini csíkokat a grillsütőn vagy grill serpenyőben 1-2 percig mindkét oldalon süssük át – akkor jó, amikor puha és csíkos, de ne legyen kormos!
- Egy nagy tálban keverjük el a sült cukkini csíkokat, szalonna darabokat, édeskömény csíkokat, öntsük le a citromlével (esetleg extra olívaolajjal), szórjuk meg a kecskesajt morzsával.
- Tálaljuk melegen.
Tippek
- Tálaljuk friss zsemlével, kenyérrel vagy bruschetta szeleteken.
- Diétás verzió: szalonna helyett alkalmazzunk maradék sült csirke vagy sült pulyka csíkokra vágott húsát.
- Az édesköményt helyettesíthetjük karalábéval.
- Az édeskömény és cukkíni saláta ideális gyors ebéd vagy vacsora lehet az egész család számára.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu