
Bár ez az édesburgonya és csicseriborsó curry meglehetősen sok összetevőt tartalmaz, de ne ijedjünk meg ettől, ugyanis ezek többsége fűszerpor, amelyek különlegessé varázsolják az ételt. Valójában egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, laktató és szuper egészséges (vegán és gluténmentes). Barna basmati rizzsel vagy naan kenyérrel és chutney-vel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es darab gyömbér
- 2 cm-es darab kurkuma gyökér (vagy ½ tk kurkuma por)
- 1 tk mustármag
- 4 közepes édesburgonya
- 1 sárgarépa
- 1 piros paprika
- 3 közepes vagy 2 nagy paradicsom
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ teáskanál chili por
- ½ teáskanál fahéjpor
- 2 tk garam masala fűszerkeverék
- 1 db csillagánizs
- 500 ml víz
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 marék spenót vagy 2 csésze fodros kel
Elkészítés
- Meghámozzuk, majd finoman felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a kurkumát.
- Az édesburgonyát, pirospaprikát és a sárgarépát falatnyi darabokra vágjuk.
- Felaprítjuk a paradicsomokat.
- Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Óvatosan megdinszteljük a hagymát kb 5 percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, kurkumát és a mustármagot. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, valamint a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a csillagánizst. Fedővel lefedjük, és további 5 percig főzzük.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy az rendesen ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, lefedjük, és körülbelül 25 percig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót és a spenótot/fodros kelt, újra felforraljuk, és 5 percig főzzük, hogy a curry átmelegedjen.
- Apróra vágott korianderlevéllel és friss chili szeletekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
