Sokféleképpen lehet grillpácokat készíteni csirkecombokhoz. Az ázsiai édes-chili szósz különösen alkalmas erre, amely ropogóssá és pikánssá varázsolja a húst. Mivel könnyen megég, így érdemes a csirkét előbb megsütni a sütőben, majd befejezni a grillsütőn. Ezek az édes-chilis grillezett csirkecombok hidegen is finomak, így becsomagolhatjuk piknikre, kirándulásra stb.
Hozzávalók
- 12 db alsó vagy felső csirkecomb (vagy vegyes)
Páchoz:
- 4 evőkanál thai édes chiliszósz
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál világos szójaszósz
- 1 tk préselt fokhagyma
Elkészítés
- A megmosott combokat egy nagy fagyasztózacskóba tesszük.
- A pácot egy kis tálban összekeverjük, majd a combokra öntjük, és a zacskón keresztül alaposan bemaszírozzuk őket.
- Legalább egy órán át a hűtőszekrényben pácoljuk – lehet egy éjszakán át is.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A combokat egy tepsibe tesszük, és körülbelül fél órán keresztül megsütjük.
- A combokat előmelegített grillsütőn körülbelül 10 percig, gyakran megforgatva, szép barnára sütjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu