Tavasszal a legtöbb piacon bőségesen és olcsón kapható az újhagyma, ezért érdemes sokat vásárolni, mert finom savanyúságokat, vagy chutney-t készíthetünk belőle. Ez az ecetes újhagyma mindössze 15 perc alatt elkészül. Vegán, gluténmentes, és csökkenthetjük a cukrot is, ha alacsony kalóriatartalmú változatot szeretnénk. Felhasználható szendvicsekben, hamburgerekben, tekercsekben, falatokon stb. Pikánsabb verzióhoz adhatunk gyömbért és chilit.
Hozzávalók
- 20 db újhagyma
- 200 ml fehérborecet
- 100 ml víz
- 5 evőkanál cukor
- 1 tk koriandermag
- 1 mustármag
- ½ teáskanál só
- 1 tk bors
- 2 cm-es darab gyömbér, szeletelve (opcionális)
- ½ teáskanál chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- Az újhagymát apróra vágjuk – a zöld részét is.
- Az ecetet és a vizet egy lábasba önjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve az újhagymát.
- Keverés közben forráspontig hevítjük. Amikor forr, hozzáadjuk az újhagymát, és elzárjuk a tűzhelyt.
- Lefedve pihentetjük 5 percig, majd átkanalazzuk a hagymát egy sterilizált üvegbe, és leöntjük annyi páclével, hogy teljesen ellepje.
- Lezárjuk az üveget és hagyjuk kihűlni.
- Hűvös helyen tároljuk – felbontás után hűtőben.
- A maradék főzőlevet felhasználhatjuk salátaöntetként.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu