A csirkemell könnyen kiszárad sütés közben, ezért népszerű bacon szalonnával vagy érlelt sonkával betekerni. Zöldségek, például a cukkini és a padlizsán, is alkalmazható a csirkehús szaftosságának megőrzésére. Ez a cukkinibe göngyölt csirkemell kiváló példa erre. Ráadásul könnyel és gyorsan elkészíthető – melegen (köretekkel) vagy hidegen (parti-falatként, mártogatóssal) is tálalható.
Hozzávalók
- 2 cukkini
- 2 nagy csirkemell filé, bőr nélkül
- 1 duci gerezd fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál dijoni mustár
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál olívaolaj
- 3 szál kakukkfű levelei
Elkészítés
- A csirkemelleket 2 cm vastag csíkokra vágjuk, kissé borsozzuk.
- A mustárt, fokhagymát, a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a csirkedarabokat, majd a hűtőben legalább 30 percig, max. egy éjszakán át pihentetjük.
- 15 perccel sütés elött kivesszük a csirkét a hűtőből.
- Zöldséghámozóval vagy mandolinnal a cukkinit hosszú, vékony szeletekre vágjuk.
- Minden csirke szeletet begöngyölünk egy vagy két cukkini csíkkal. Fontos, hogy szorosan legyenek csomagolva – szükség esetén használjunk fogpiszkálót vagy hústűt a rögzítéshez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben olajat felhevítünk. Amikor az olaj forró, kezd füstölni, a begöngyölt csirke szeleteket a serpenyőbe tesszük, és vastagságuktól függően körülbelül 3-5 percig sütjük. Lapos lapáttal óvatosan megfordítjuk őket és további 3 percig aranybarnára sütjük a másik oldalon is.
- Kiszedjük éket egy tányérra és megismételjük a sütést a maradék begöngyölt csirkemellel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu