
Ha könnyű, finom és mutatós tortát szeretnénk egy nyári évfordulóra, kerti partira, délutáni teára vagy egyéb ünnepi alkalomra készíteni, ez a citromos kuglóf Proseccoval minden elvárást kipipál. Puha, friss, finom, jól néz ki és nagyon egyszerűen elkészíthető! Tejmentes is lehet növényi alapú tejjel készítve.
Hozzávalók
- 3 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 2 tk sütőpor
- Csipet só
- 4 tojás, nem hideg
- 1 csésze tej (lehet növényi alapú)
- ½ csésze napraforgóolaj
- 3 citrom reszelt héja és leve
- ½ csésze Prosecco
A Prosecco mázhoz:
- 1 evőkanál Prosecco
- 1 evőkanál citromlé
- Porcukor
Elkészítés
- A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
- A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, sót és a sütőport.
- Egy másik tálban összekeverjük a tojást, tejet és az olajat.
- Ezt a liszthez adjuk fokozatosan, miközben kevergetjük, amíg egy sima és egyenletes masszát kapunk.
- Beleforgatjuk a citrom héját és levét, majd a Prosecco-t, és óvatosan összekeverjük, amíg a tésztába megfelelően elkeverednek.
- Egy kuglóformát vagy szilikon formát kissé kiolajozunk, majd beleöntjük a masszát.
- 45-50 percig sütjük a sütő közepén, vagy amíg egy beleszúrt hústű tisztán jön ki.
- 5 percig hagyjuk hűlni a kuglófot a tepsiben, majd óvatosan kiborítjuk egy rácsra.
- A Prosecco-t, a citromlevet és kevés porcukrot kikeverjük, amivel megkenjük a kuglófot.
- A maradék mázhoz adunk még annyi porcukrot, hogy egy sűrű, krémes cukormázt kapjunk.
- Ezt a kuglófra csurgatjuk, és hagyjuk megdermedni.
- Közvetlenül tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
