Ha egy gyors és egyszerű grillpácra van szükségünk csirkéhez – próbáljuk ki ezt a citromos, fűszeres grillezett csirkecomb receptet! Elkészítése rendkívül egyszerű, a csirke bepácolható előző este, néhány órával vagy akár 15 perccel a grillsütő bekapcsolása előtt. A combok hidegen is finomak, így a maradék tökéletes lehet piknikre, uzsonnára vagy kirándulásra (vagy hozzáadhatjuk a salátákhoz, egytálételekhez stb).
Hozzávalók
- 8 db alsó vagy felső csirkecomb
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál szárított oregánó vagy apróra vágott rozmaringlevél
- 1 teáskanál só
- 1 tk őrölt bors
- csipetnyi Cayenne (opcionális)
Elkészítés
- A csirkét egy műanyag zacskóba tesszük (például egy fagyasztózsákba).
- A hozzávalókat egy kis tálban összekeverjük, majd a combokra öntjük. A zacskót elkötjük, és a csirkecombokat alaposan bemaszírozzuk a páccal azsacskón keresztül.
- A hűtőszekrényben minimum 15 percig pácoljuk, de lehetőleg kb 2 órán keresztül vagy akár egy éjszakán át.
- A grillsütőt bekapcsoljuk, majd a combokat megfelelően átsütjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu