A következő chilis uborkasaláta egy pikáns verzió, amit seperc alatt össze lehet dobni. Remek savanyúság sült húsok, halak mellé, vagy kombinálható felvágottal, fasírttal, hamburgerrel is..
Hozzávalók
- 1 kígyóuborka
- 1 ek fehérborecet
- 2.5 dkg kristálycukor (lehetőleg nád)
- 2 ek aprított kapor
- 1 vörös chili
Elkészítés
- Az uborka végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A chili ereit és magházát eltávolítjuk, húsát felaprítjuk.
- Az uborka szeleteket és a chili darabokat egy tálalóba szórjuk.
- Az ecetet elkeverjük a cukorral, majd a chilis uborkára öntjük. Rászórjuk a kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük.
- 15 percig pihentetjük.
Tippek
- Tálaljuk grillezett húsok, halak mellé, vagy ideális összetevő lehet egy hamburgerben. Nyársak köreteként is tökéletes egy pita kenyérbe töltve.
- Mivel a saláta előre elkészíthető, így remek partikra, piknikre, kirándulásokra is.
- A chilis uborkasaláta a szokásosnál kicsit pikánsabb, érdemes kipróbálni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu