A chilis grillcsirke egy nagyon egyszerű verzió, mégis a szokásosnál különlegesebb. Kissé pikáns, de nem túl erős, így ideális családi vagy vendégváró alkalmakra..
Hozzávalók
- 1.5 csirkehús (lásd tippek)
- 2 citrom
- 1 ek olívaolaj
- Másfél ek szárított chilipehely
Elkészítés
- Az egyik citrom levét kicsavarjuk.
- A csirkehúst átmossuk, áttöröljük. Egy nagy (fémmentes) keverőtálban elkeverjük az olajjal, citromlével, chilivel. 2-3 órán át marináljuk.
- Egy sütőt 180 fokra előmelegítünk, a csirkedarabokat és páclevet egy tepsibe áttöltjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tepsi tetejét alufóliával lefedjük. 35-40 percig puhára sütjük, majd grill alá tesszük (a másik citrommal együtt, amit félbevágunk).
- Amikor csirke szép barna, kivesszük a sütőből.
- A karamellizált citrom levével meglocsoljuk.
Tippek
- A szaftot ne öntsük ki, a köretet locsoljuk meg vele (pl krumplipüré).
- Tálaljuk legalább 2 különböző körettel – pl sült krumplival, párolt zöldséggel vagy salátával. Mi tepsis sült burgonyával fogyasztottuk.
- A grillezés kerti grillsütőn is elvégezhető. Ebben az esetben a sütést előre elkészíthetjük, a grillezést a vendégek érkezése után.
- A csirkehús lehet mell, comb, szárny vagy feldarabolt egész csirke is (mi csirkecombokkal készítettük el).
- A chilis grill csirke nagyon finom verzió, ajánljuk a pikáns ízek kedvelőinek.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu