
Ha vegán, vegetáriánus vagy egészségtudatos étrendet követünk, a curry valószínűleg az egyik legfonttosabb alapételünk, hiszen könnyen elkészíthető, és számtalan verziója létezik. Ez a burgonya, paszternák és vöröslencse curry kicsit hasonlít a dahlra, de annál még laktatóbb. Lehetőleg bioburgonyát használjunk, amit nem kell meghámozni, és a tápanyagok túlnyomó része a héjban és a közvetlenül héj alatt található. Tálaljuk főtt rizzsel, vagy csupán naan kenyérrel és mangó chutney vagy raita kíséretében.
Hozzávalók
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500g burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes paszternák, meghámozva
- 2 evőkanál curry por
- 1 tk garam masala
- 1 liter zöldség alapleves
- 300 ml sűrített paradicsom vagy 1 doboz apróra vágott paradicsom
- 100 g vöröslencse
- 1 marék friss koriander, felaprítva
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A burgonyát, paszternákot és a sárgarépát falatnyi kockákra vágjuk.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 6 percig, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, és egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd felöntjük az alapelvessel és a paradicsommal.
- Hozzáadjuk a vöröslencsét, majd felforraljuk. Alacsony hőfokon körülbelül 25 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha szükséges, adunk hozzá még alaplevest.
- Közvetlenül tálalás előtt az apróra vágott korianderrel megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
