Az egyik kedvenc nyári alapanyagom a bodzavirág, pontosabban a belőle készült szörp vagy szirup. Ez a citromos, bodzás gluténmentes palacsinta szuper finom, a család gyorsan bekebelezte az összeset! Továbbá egészséges és diétás is, ugyanis tejmentes és házi bodzaszörppel készült. A tésztája az Amerikai palacsintára hasonlít.
Hozzávalók
- 1 csésze gluténmentes liszt
- 1 citrom reszelt héja
- ½ teáskanál sütőpor
- ½ csésze növényi tej
- 1 tojás
- 2 evőkanál jó minőségű bodzaszörp
Elkészítés
- Egy tálban sima tésztává keverjük a fenti alapanyagokat.
- Enyhén kiolajozzuk, majd felmelegítjük a palacsintasütőt vagy egy nagy serpenyőt.
- Merőkanállal halmokat szedünk a serpenyőbe, amikből kör alakokat formálunk (de alkalmazhatunk szilokon vagy fém palacsintaformákat, keksz-szaggatókat is).
- Körülbelül együk-két percig közepes lángon sütjük. Amikor a felszínük már nem folyékony, megfordítjuk és még egy percig sütjük.
- Egy tányérra tesszük a palacsintákat, majd megismételjük a sütést a maradék tésztából.
- A palacsintákat szobahőmérsékleten tálaljuk (bodzaszirup, lekvár, kompót, csoki szósz, vaníliamártás passzol hozzá leginkább).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu