A bacon szalonnába tekert sütőtök remek köret egy hétvégi családi, vendégváró menüben – vagy kiváló ínyencség egy téli, ünnepi partin. Fél órán belül elkészíthető, minimális előkészületekkel..
Hozzávalók
- 1 kanadai sütőtök
- Olívaolaj
- kb 12 szelet füstölt bacon szalonna.
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A sütőtököt hosszában félbevágjuk, a magos belet kikaparjuk, majd ismételten félbevágjuk.
- A sütőtök gerezdeket szeleteket becsavarjuk 3-3 szelet szalonnával. Kissé megborsozzuk, és bekenjük olajjal. Egy serpenyőbe helyezzük őket, Kb 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a szalonna ropogósra sült, a sütőtök húsa puha.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Ideális főétel lehet egy hétköznapi vacsorára – tálaljuk salátával és rizi-bizivel.
- Szuper köret is lehet egészben sült húsok mellé – pl karácsonyi sült pulyka vagy vadak kísérőjeként.
- Parti falat verzió: a sütőtök héját megpucoljuk, és kb 10 centis darabokra vágjuk (azaz elég félbevágni a gerezdeket megint, de keresztben, ne hossszában). Betekerjük mindegyiket 1-1.5 szelet szalonnával, kb 15 percig sütjük.
- A sütőtök legyen puha, de ne mállós – a szalonna legyen ropogós, de ne égett!
- A bacon szalonnába tekert sütőtök legfinomabb melgen vagy langyosan, de bulikon tálalhatjuk kissé kihűlve is (de ne másnaposan).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu