Ez a vegán és gluténmentes bab és kukorica saláta tálalható főételként (pl. laposkenyérbe vagy tortillába csomagolva) vagy köretként grillezett húsok mellé. Nagyon könnyű összedobni, és jóval étkezés előtt elkészíthető. Éppen ezért bulikon vagy pikniken is ideális fogás lehet. Használhatunk más típusú babot is, például vesebabot, vajbabot vagy cannellini babot.
Hozzávalók
- 1 konzerv borlotti (barna) bab
- 1 konzerv fekete bab
- 1 bögre friss vagy fagyasztott szójabab
- 1 kis konzerv kukorica szem, vagy 1 grillezett kukorica
- 4 szál újhagyma
- ½ piros paprika
- 3 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál almaecet (kb.)
- Só bors
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 csipet római köménypor
- 1 csipet paprika
- Só, bors
Elkészítés
- A babot és a kukoricát leöblítjük vízzel, majd lecsepegtetjük és egy nagy keverőtálba tesszük.
- Gőzöljük vagy blansírozzuk a szójababot, leöblítjük és hozzáadjuk a salátához. Ha grillezett kukoricát használunk, akkor levágjuk a csutkáról a szemeket, és ezeket a babhoz adjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a paprikát felaprítjuk, és a babhoz adjuk.
- Az öntetet összekeverjük, majd a babsalátára öntjük. Jól összedolgozzuk az egészet.
- Ha van időnk, pihentetjük egy órán át, hogy az ízek összeérjenek.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint beállítjuk a fűszerezést.
- Hozzákeverjük a friss zöldpetrezselymet és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu