Ez az ázsiai újburgonya és makréla saláta a japán és a nyugati ízek fúziója. Kiadós, egészséges és könnyen elkészíthető. Melegen és hidegen is tálalható, így tökéletes bulikra és kirándulásokra is.
Hozzávalók
- 35 dkg újburgonya
- 1 nagy makréla filé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 tk földimogyoró vagy növényi olaj
- 1 tk rizsecet
- 4 szál újhagyma
- 4 db retek
- 4 cm-es kígyóuborka
- 2 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- 1 piros chili vagy ½ piros kis Kápia paprika
Öntethez:
- 1 evőkanál olaj
- 1 tk szezámolaj
- 1 evőkanál rizsecet
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
Elkészítés
- Az újburgonyákat ledörzsöljük, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, körülbelül 10-15 percig.
- Közben összekeverjük a szójaszószt, ecetet és az olajat, majd megkenjük ezzel a halat.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és a halat mindkét oldalon 2-3 percig sütjük. Egy tányérra kiszedjük, pihentetjük.
- Az újhagymát apróra vágjuk, a retket felszeleteljük. Az uborkát félbevágjuk, a puha, magos húsát kikanalazzuk és eltávolítjuk.
- Az uborkát, paprikát vagy a chilit apró kockákra vágjuk.
- Az öntetet összekeverjük, megkóstoljuk és ízlés szerint beállítjuk.
- A halat falat nagyságú darabokra szeleteljük.
- A főtt burgonyát leszűrjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. A tetejére szórjuk az apróra vágott zöldségeket és a fűszernövényeket, majd leöntjük az öntet nagy részével. Óvatosan összekeverjük.
- Elrendezzük a krumplikon a hal darabokat, majd meglocsoljuk a maradék öntettel.
- Melegen, langyoson vagy kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu