Ez az Ázsiai garnéla lencsével egy fúziós étel, ami remek előétel lehet egy ünnepi vagy vendégváró menüben. Nagyon egyszerű az összedobása, továbbá a garnélák pácolása és a lencse főzése előre elkészíthető. Főételként tálalhatjuk rizzsel, rizstésztával vagy wok zöldségekkel, előételként elég mellé péksütemény vagy garnéla chips.
Hozzávalók
- 20 dkg száraz Puyi vagy egyéb barna lencse
Garnélához:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 piros chili (kimagozva és apróra vágva)
- 1 lime (héja és leve)
- 2 nagy gerezd fokhagyma (préselve)
- 35 dkg nyers tigris garnélarák (megpucolva)
Öntethez:
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál rizsborecet
- 1 piros chili (kimagozva és apróra vágva)
- 3 evőkanál szezámmag (pirítva)
Tálalás: egy nagy marék friss koriander (aprítva)
Elkészítés
- Összekeverjük a garnélához szükséges összetevőket, lefedjük, és a hűtőben kb 30 percig (max. 120 percig) pácoljuk.
- Közben egy lábas vízben körülbelül 20 percig megfőzzük a lencsét.
- Összekeverjük az öntetet (a szezámmag kivételével) egy csészében.
- A lencsét lecsepegtetjük, és egy keverőtálba tesszük. Összekeverjük az öntettel és szezámmaggal. Lefedjük, és melegen tartjuk.
- Egy wok-ot vegy serpenyőt felhevítünk, majd a garnélákat egy percig kevergetve sütjük, majd hozzáadjuk a páclét, és leredukáljuk. Amikor a garnéla pink színű lett – kész van. Nem szabad túlfőzni!
- A koriander leveleket a lencsébe keverjük, majd a garnélarákkal lefedjük és a keletkezett mártással lelocsoljuk.
- Egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu