A grillezés egyik kedvelt húsa a csirkecomb. A csirkehús nagy előnye, hogy könnyen átveszi a fűszerezés ízét, továbbá nem tart sokáig a grillezése, sütése. Az ázsiai csirkecomb egy különleges, pikáns recept, amit sütőben vagy grillsütőn is kisüthetünk..
Hozzávalók
- 10-12 db csirkecomb (vegyes)
- 2 duci fokhagyma
- 2 ek aprított salotta hagyma
- 2 ek thai halszósz
- 2 ek nádcukor
- 2 ek zöldcitromlé (frissen csavart)
- Fél tk kurkumapor
- 2 ek növényi olaj
Elkészítés
- A fenti hozzávalókat összekeverjük, egy zacskóba töltjük.
- A combokat megmossuk, áttöröljük – a marinádhoz adjuk. A zacskót elkötjük, alaposan felrázzuk, majd ujjaink segítségével a combokba dörzsöljük a páclevet ( a zacskón keresztül).
- Hűtőszekrényben pácoljuk minimum 2 órán át. Közben néha-néha megdögönyözzük.
- Sütés előtt félórával kivesszük a hűtőszekrényből.
- Közepesre állított grillsütőn átsütjük, vigyázva arra, hogy a hús ne égjen meg, de süljön át rendesen! Vagy 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Tippek
- Tálaljuk ázsiai jellegű köretekkel, ideális valami thai, vietnámi, indonéz saláta vagy zöldség mellé ( pl thai uborkasaláta, thai krumplisaláta).
- Hidegen remek partiétel lehet – vagy becsomagolhatjuk kirándulásokra, piknikre.
- Mivel meglehetősen édes a marinád, ugyanakkor nem csípős, gyerekek számára is ajánljuk!
- Az ázsiai csirkecomb remek hétvégi grillezésre, kertipartikra vagy egyéb laza baráti, családi összejövetelekre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu