
Ez az aszalt paradicsomos csiga olajbogyóval egy fantasztikusan egyszerű parti falat. Mivel vegán és szinte minden-mentes, így mindenki fogyaszthatja bulikon, összejöveteleken, kirándulásokon, pikniken. Gluténmentes tészta is tökéletes a recepthez. A pizzaszósz lehet házi vagy konyhakészen vásárolt.
Hozzávalók
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta (lehet gluténmentes is)
- 3 evőkanál pizzaszósz
- 1 tk szárított oregánó vagy olasz fűszerkeverék
- 1 marék fekete olajbogyó,
- 5-6 darab aszalt paradicsom, olajban eltett
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tésztát egy vágódeszkán kitekerjük.
- A pizzaszószt egy szilikon ecsettel egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Rászórjuk a szárított fűszert, majd frissen őrölt borssal meghintjük (adhatunk hozzá egy-két csipet chili pehelyt is)
- Az olajbogyót és az aszalt paradicsomokat apróra vágjuk. Ezeket a tésztára szórjuk.
- A tésztát a hosszú oldalán szorosan feltekerjük.
- A keletkezett „szalámit” éles késsel 12 egyforma szeletre vágjuk.
- Ezeket a szeleteket a kibélelt tepsibe helyezzük, vágott oldalukkal felfelé nézve, és ügyelve arra, hogy legyen köztük elegendő hely.
- A sütő közepén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
- A tepsiben, majd egy rácson, hagyjuk őket kihűlni.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
