Ezek az aszalt gyümölcs lekváros rudak ideálisak szilveszterre, amihez fel lehet használni a maradék aszalt gyümölcs lekvárt. Forralt borral mellé istene csemege lehet bulikon, összejöveteleken is az ünnepek alatt. Ez a recept könnyen lehet vegán – csak növényi alapú margarint használjunk, és a lekvár is legyen vegán. Aszalt gyümölcsös lekvárt delikben lehet kapni vagy könnyen lehet készíteni házilag is- lásd aszalt gyümölcs lekvár receptek>>
Hozzávalók
- 1 db zöldalma
- 6 evőkanál jó minőségű aszalt gyümölcs lekvár (lehetőleg házi készítésű)
- 4 lap rétestészta
- 2 evőkanál vaj (vagy tejmentes margarin) felolvasztva
- 2 ek porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd nagyon apró darabokra vágjuk (vagy durva sajtreszelővel lereszeljük)
- Az aszalt gyümölcs lekvárt és az almát összekeverjük. Adunk hozzá egy kanál rumot vagy brandyt, ha a lekvár nem alkoholos.
- Hideg munkafelületre teszünk egy tésztalapot, amit megkenünk az olvasztott vajjal.
- Ráteszünk egy másik lapot, majd négy egyenlő méretű téglalapra vágjuk.
- Mindegyik téglalap egyik oldalára almás lekvárt kanalazunk, majd behajtjuk a végeit és feltekerjük. Ezeket a tepsire helyezzük
- Megismételjük a maradék tésztalapokkal.
- Kb 8-10 percig sütjük, vagy amíg a rudak szép aranybarnák lesznek.
- Hagyjuk kicsit kihűlni őket, majd megszórjuk a fahéjjal elkevert porcukorral.
Kapcsolatos receptek
- Szilveszteri sütemények
- Egyszerű karácsonyi sütemények
- Karácsonyi party ételek
- Karácsonyi menü
- Vega karácsony
- Karácsonyi maradékok
Zest.hu