Ez a cukkinis spagetti kecskesajttal és karamellizált hagymával szuper finom. Én gluténmentes spagettit használtam, de elkészíthető normál durum tésztával vagy egyéb verziókkal is. Ideális főétel húsmentes napokon vagy vegetáriánusok számára.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy vagy 2 kisebb lilahagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 200 g spagetti
- ½ teáskanál chilipehely
- 1 tk nádcukor
- 2 tk balzsamecet
- 2 közepes cukkini
- 50 g puha kecskesajt
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát pedig felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a hagymát, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk körülbelül 15 percig, miközben rendszeresen megkeverjük. Tíz perc főzés után hozzáadjuk a fokhagymát.
- Közben kifőzzük a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint, lecsepegtetjük és melegen tartjuk a lábasban (elég fedőt tenni rá).
- Julienne hámozóval vagy zöldség spirálozóval a cukkinit hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
- Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a chilit, az ecetet és a cukrot. Hagyjuk buborékolni, majd 3-5 percig főzzük, amíg a hagyma enyhén karamellizálódik. Hozzákeverjük a cukkinit, fedő alatt pár percig pároljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt és hagyjuk 3 percig piheni.
- Hozzáadjuk a spagettit a hagymás és cukkinis keverékhez, majd rámorzsoljuk a kecskesajtot, és óvatosan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu