Az igazi bélszín Rossini módra (Tournedos Rossini) egy igazi gasztronómiai különlegesség, de elég macerás az elkészítése. Ez a hamis bélszín Rossini módra egy egyszerűsített verzió, ami úgyszintén isteni finom. Az eredeti recept szarvasgombával, kacsamájjal, és Madeira mártással készül – ezeket mindennapi összetevőkkel helyettesítjük.
Hozzávalók
- 2 szelet bélszín
- 50 ml vörösbor
- 50 ml édes fehérbor vagy sherry/portói
- 50 g gomba
- 1 kis fej lilahagyma
- Jó minőségű kacsamájpástétom
- 2 szelet rusztikus kenyér vagy zsemle
- 50 g vaj vagy margarin
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 ml marhahúsleves
- só és bors
Elkészítés
- A kenyér héját levágjuk, és akkora darabot vágunk a kenyérből, hogy nagyjából olyan legyen, mint a hússzelet. Mindkét oldalát megkenjük vajjal vagy margarinnal.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és a kenyér szeleteket mindkét oldalon világosbarnára sütjük. Alapos réteg kacsamájkrémmel megkenjük az egyik oldalt és félretesszük.
- Kevés olívaolajat öntünk a serpenyőbe, majd bélszínt ízlés szerint megsütjük. Lásd steak sütése>>.
- Az ízlésünknek megfelelően átsült húst a májkrémes kenyér szeletre helyezzük. Lefedjük és pihentetjük.
- Mindkét bort a serpenyőbe öntjük és hozzá a marhahúslevet. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy másik serpenyőben a felaprított gombát és hagymát a maradék vajban vagy margarinban pár percig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a másik serpenyőben lévő mártáshoz. Ha szükséges, redukáljuk – a mártás legyen sűrű.
- A mártást a bélszínre öntjük, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu