A krumplis sült csirkecomb nagyon egyszerűen elkészíthető egy családi ebédre vagy vacsorára. Mivel krumplival egyszerre készül, így csupán egy gyors salátát vagy párolt zöldséget kell készíteni mellé extra köretként.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 ek vörösborecet
- 4 csirkecomb
- 70 dkg újkrumpli
- 2 kisebb lilahagyma
Előkészületek
- Az olajat, mézet, római köményt és ecetet elkeverjük – ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A csirkecombokat megmossuk, a páccal leöntjük. 15-30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
- A sütőt 220 fokra bemelegítjük.
- A krumplikat megmossuk, negyedekre vágjuk
- A hagymákat megpucoljuk, majd negyedeljük
Elkészítés
- A csirkecombokat kivesszük a pácból. Egy tepsit egyenletes kibélelünk a krumpli és lilahagyma darabokkal – szorosan egymás mellé tegyük őket, ne egymásra halmozva! Leöntjük a páccal és 1.5 dl vízzel a zöldségeket, majd a tepsit a sütőbe helyezzük.
- 20 perc múlva hozzáadjuk a csirkecombokat, megforgatjuk a szaftban és 35-40 percig sütjük, miközben néhányszor meglocsoljuk a húst a szafttal.
- Amikor tiszta lé folyik a combokból, és a zöldségek puhák, kivesszük a tepsit a sütőből, 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Tippek
- Ugyanezt a receptet elkészíthetjük egész csirkéből is – vágjuk félbe a csirkét, majd a mellcsont mentén vágjuk le a combokat, 2 szelet mellhúst és szárnyakat. A maradékból és a csontvázból készítsünk alaplevest.
- Tálalás előtt szórjuk meg aprított zöldfűszerrel – koriander különösen passzol az ízekhez.
- Tálaljuk salátával vagy zöldséges körettel.
- A maradék csirkehúst felhasználhatjuk szendvicsekhez, salátához – vagy fogyasszuk hidegen chutney-val és friss péksüteménnyel.
Kapcsolatos cikkek
- Sült csirkecomb receptek
- Sült csirke receptek
- Csirke receptek
- Krumplis receptek
Zest.hu