Az ördöghal egy különleges fehér húsú hal, amelyből fantasztikus ételeket lehet készíteni. Ez a párolt ördöghal zöldségekkel és gremolatával készül gyorsan és egyszerűen, így az eredmény a mediterrán ízeket varázsolja elénk. Tálaljuk barna rizzsel, főtt burgonyával vagy kuszkusszal.
Hozzávalók
- 1 ördöghalfarok, filézve
- 1 hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 150 g futóbab vagy zöldbab
- 100 g fekete káposzta (Cavolo nero) vagy kelkáposzta
- 1 tk zöldség alaplevespor
- ½ pohár víz
Gremolátához:
- 1 citrom
- 1 fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük. A futóbabot 3 cm-es darabokra vágjuk, a káposztát felaprítjuk.
- Elkészítjük a gremolatát: A citromot egy kis tálba reszeljük és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel majd a préselt fokhagymával. Félretesszük.
- Egy nagy, sekély lábásban felforrósítjuk az olajat, és 5 percig óvatosan megpirítjuk benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, a vizet és az alaplevesport. Lefedve 5 percig pároljuk.
- Közben az ördöghal húsát 3 cm-es kockákra vágjuk.
- Ezeket a párolt zöldségekre tesszük, majd a citromlével leöntjük, és sózzuk-borsozzuk.
- Fedő alatt, közepes hőfokon, körülbelül 3 percig pároljuk.Nem szabad túlfőzni – a hal rágós lesz!
- A tetejére szórjuk a gremolatát és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu