A malajziai ételek kevésbé ismertek, mint a többi délkelet-ázsiai konyhák fogásai. Laksa paszta számos szupermarketben és a legtöbb deliben kapható, amellyel gyorsan és egyszerűen készíthetünk nagyszerű maláj ételeket. Példa erre ez a szuper finom csirke és sütőtök laksa.
Hozzávalók
- 250 g sütőtök
- 3 fej medvehagyma
- 200g jó minőségű laksa paszta
- 4 csont nélküli csirkecomb
- 400 ml lite kókusztej
- 300 ml csirke alapleves
- 150 g zöld spárgafej vagy 3cm darabokra vágott zöldbab
- 120 g finom ázsiai tojásos tészta
- Díszítés: 1 marék korianderlevél
- Egy csipetnyi friss zöldcitromlé
Elkészítés
- Vékony csíkokra szeleteljük a csirkét; felaprítjuk a medvehagymát; a sütőtököt meghámozzuk és 1 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy nagy lábasban, közepes hőfokon kevés olajat hevítünk. Pár percig kevergetve puhára pirítjuk sütőtököt és a medvehagymát.
- Hozzáadjuk a Laksa pasztát és a csirkét. Jól kevergetve 3 percig sütjük.
- Fokozatosan beleöntjük a csirkehúslevest majd a kókusztejet. Kevergetve felforraljuk, lejjebb állítjuk a hőfokot, és 3 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a spárgát és a tésztát (szükség esetén még kevés forrásban lévő vizet), majd további 3 percig főzzük.
- A korianderrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu