Nyár végén és kora ősszel a piacok tele vannak friss, érett fügével, amit számos finom recepthez használhatunk. Ez a diós zabpehely keksz fügével készül, amely vegán és alacsony cukortartalmú, így tökéletes az egészségtudatos és egyéb étrendeket követők számára. Ha szükséges, használhatunk gluténmentes zabpelyhet is.
Hozzávalók
- 2 db érett banán
- 1 csésze zabpehely
- 1 tk fahéj
- 1 alma, lereszelve
- ½ csésze apróra vágott dió
- 2 füge
- Méz vagy agave szirup
Elkészítés
- A banánt villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, fahéjat, diót és az almát. Adhatunk hozzá kevés szirupot vagy mézet is.
- Jól összekeverjük és pihentetjük.
- A sütőt 170 C fokra beállítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A fügét vékony szeletekre vágjuk.
- Gombócokat formálunk a masszából, amiket a tepsire tesszük, majd keksz formákra nyomkodjuk. Az agave sziruppal minden kekszre egy szelet fügét ragasztunk, majd megkenjük a maradék sziruppal.
- Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk (ízlés szerint újra megkenhetjük sziruppal).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu