Ez a zöldséges paradicsomleves csicseriborsóval kiegészítve nem csupán vegán és szuper egészséges, de laktató is. Tökéletes hűvös, késő nyári és őszi estéken. Tálaljuk friss, egészséges péksüteménnyel, pirítóssal, lapos kenyérrel vagy barna rizzsel.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zeller szár
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ piros vagy narancssárga kaliforniai paprika
- 1 kis sárgarépa
- 1 tk kapribogyó
- ½ padlizsán
- ½ cukkini
- 1 tk majoránna, oregánó vagy olasz fűszernövény keverék
- ½ teáskanál chili pehely (elhagyható)
- 500 g friss, fürtös paradicsom
- 500 ml zöldség alapleves
- 1 babérlevél
- 1 marék bazsalikom vagy petrezselyemlevél
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- Só, bors
Elkészítés
- A hagymát, zellerszárat, fokhagymát, kaliforniai paprikát és a sárgarépát apróra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit apró kockákra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és fedő alatt óvatosan megdinszteljük a hagymát, zellert, kapribogyót és a sárgarépát kb 5 percig.
- Hozzáadjuk a chili pelyhet, fokhagymát, majoránnát, paprikát, padlizsánt és a cukkinit. Lefedve még 5 percig pároljuk.
- A paradicsomot apróra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet és sózzuk, bosrozzuk. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Beleöntjük az alaplevest, és további 10 percig főzzük.
- Eltávolítjuk a babérlevelet, és hozzáadjuk a friss fűszernövényeket. Botmixerrel addig pürézzük, amíg egy krémes állagú levest nem kapunk.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, felmelegítjük a levest, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu