A következő egyszerű gyümölcs fagyi recept nyári bogyós gyümölcsökből készül, amely nagyon gyorsan előkészíthető, hiszen nem kell habot verni vagy krémet főzni – az eredmény mégis nagyon finom, és fagylalt állagú. A bogyós gyümölcsöket lehet variálni.
Hozzávalók
- 90 dkg földieper
- 20 dkg málna/szeder/ribizli/áfonya stb
- 2 dl sűrű tejszín
- 15 dkg cukor
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, egy turmixgéppel eldolgozzuk a cukorral és a tejszínnel. Szűrőn kétszer átpréseljük.
- Fagylaltgépbe tesszük és követjük a gép használati utasítását. Áttöltjük egy fagyálló fedeles tálba, és fagyasztóban tároljuk.
- Fagylaltgép nélkül: A leszűrt masszát egy fagyálló edénybe öntjük, lefedjük, és betesszük a mélyhűtőbe, majd óránként egy elektromos habverővel átdolgozzuk -legalább 3-szor. Egyéb fagylalt készítési módszerek gép nélkül>>
Tippek
- Tálalás előtt legalább 20 perccel tegyük át a hűtőszekrénybe.
- Tálaljuk tölcsérben, ostyával, kekszekkel stb.
- Készítsünk fagylaltkelyhet: kombináljuk egyéb fagyival vagy desszerthabbal és friss nyári bogyós gyümölcsökkel. Öntsük le bogyós fagyi szósszal.
- Egyéb nyári gyümölcsökkel is elkészíthetjük – pl meggy, cseresznye, fekete ribizli.
- Sűrű tejszín helyett habtejszínt is alkalmazhatunk, ezt habverővel sűrítsük krémessé.
- A fagyasztás utolsó fázisában gyümölcspürét vagy likőrt is adhatunk a fagyihoz (de akár az előbb említett bogyós fagylalt öntetet is).
- Diétásabb verzió: A cukrot helyettesítsük 10 dkg fruktózzal, tejszín helyett alkalmazzunk görög joghurtot vagy zabtejszínt.
- A gyömölcs fagyi ideális nyári édesség, remekül zár családi de akár vendégváró étkezéseket.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu