Ez a spenótos tojáslepény grillsajttal kiegészítve egy finom, kiadós étel lehet reggelire vagy akár ebédre is, zöldsalátával tálalva. Kockákra is szeletelhető, amely fantasztikus előétel egy pohár pezsgő kisérőjeként. Továbbá piknikre, kirándulásokra is becsomagolható.
Hozzávalók
- 4 tojás
- ½ blokk halloumi vagy hasonló grill sajt
- 1 nagy marék spenót
- 1 zöld chili (kimagozva és apróra vágva), opcionális
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük egy tálban. A sajtot durván lereszeljük, és a tojásokhoz adjuk.
- A spenótot felaprítjuk, majd a tojással elkeverjük.
- Hozzáadjuk a chilit, ha használunk, és sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk.
- Beleöntjük a keveréket és hagyjuk egyenletesen elterülni.
- Körülbelül 10 percig főzzük, amíg a felülete már nem folyékony.
- A sütőben bekapcsoljuk a grillt, és egy-két percig megpirítjuk alatta a tojáslepény tetejét.
- A tojáslepényt egy tányérra csúsztatjuk, hagyjuk kissé kihűlni, majd szeletekre vagy kockákra felvágjuk.
- Langyosan és kihűlve is tálalható.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu