Az édes-sós mogyorós brownie kissé eltér a szokásostól, de érdemes kipróbálni, hiszen valójában a hagyományos fudge brownie recept egyik érdekes variációja..
Hozzávalók
- 15 dkg omlós tejkaramella
- 25 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 20 dkg világos muscovado cukor
- 7.5 dkg sütőporos liszt
- 0.5 tk sütőpor
- 10 dkg pirított sós földimogyoró, apróra darabokra tördelve
Elkészítés
- A sütőt bemelegítjük 190 fokra. A karamell cukorkákat 1cm-es kockákra vágjuk . Egy 20×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A csokit a vajjal vízfürdő felett elkeverjük, hűlni hagyjuk. Egy másik tálban a tojásokat és a cukrot habosra verjük. Beleöntjük a csokis szószt, majd a lisztet és a sütőport. Óvatosan a masszába fordítjuk a mogyoró és a tejkaramella felét, majd áttöltjük a kibélelt tepsibe. Elsimítjuk egy lapáttal, a tetejét megszórjuk a maradék mogyoró és tejkaramella darabokkal.
- 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.
Tippek
- A browniest nem szabad túlsütni – fontos, hogy a tészta tömény és kissé ragadós maradjon, a sütemény teteje viszont legyen kemény.
- Könnyebb a szeletelése, ha kihűlten betesszük a fagyasztóba (tepsivel együtt) néhány percre.
- Ideális parti sütemény – gyerekzsúrra is ideális, ha senkinek nincs mogyoró allergiája!
- Remek teázás, kávézás kiérőjeként is.
- A fenti receptből kb 24 kis mogyorós brownies kockát tudunk szeletelni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu