Ha egy gyors és egyszerű, ugyanakkor tuti finom vegán ételre vágyunk, ez az avokádós burrito nagyon jó megoldás lehet. Egészséges, pikáns, és 15 percen belül az asztalon van. Én gluténmentes édesburgonya tortilla lapot alkalmaztam a recepthez, de a normál kukorica vagy lisztes tortilla is jó.
Hozzávalók
- 4 tortilla lap
- 1 avokádó
- 1 fej lilahagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- ½ teáskanál római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál szárított oregánó
- ½ teáskanál só
- Csipetnyi paprika vagy cayenne
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 marék érett koktélparadicsom
- Jalapeno paprika szeletek, üvegből
- 2 evőkanál apróra vágott friss koriander vagy petrezselyem
- Lime szeletek, tálaláshoz
Elkészítés
- A hagymát és a paprikát apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben egy kanál olívaolajat felhevítünk, és megpirítjuk a hagymát és a paprikát kb. 5 percig, majd hozzáadjuk a a fűszereket.
- Félbe vagy gerezdekre vágjuk a paradicsomokat, és a serpenyőbe szórjuk, majd körülbelül egy percig keverjük.
- Adjunk hozzá kevés vizet, ha szükséges. A paradicsom ne legyen túl puha!
- Közben felmelegítjük a tortillákat egy lapos serpenyőben vagy a sütőben. Az avokádót megpucoljuk, húsát kis kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk– zöldcitrom lével meglocsoljuk egyből, hogy ne barnuljon be.
- A paradicsomos-hagymás keveréket a tortilla lapok közepére halmozzuk. Elosztjuk az avokádó- és jalapeno chili szeleteket is közöttük, majd a friss zöldfűszerrel megszórjuk.
- Meglocsoljuk zöldcitromlével, majd becsomagjuk a kis batyukat, alul és felül behajtva.
- Átlósan félbevágjuk, majd tálaljuk a burritókat.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu