Ez a grillezett bagel mozzarellával és aszalt paradicsommal tökéletes egy hétvégi villásreggelire vagy brunch-ra. Mindössze 5 perc alatt elkészíthető. Használhatunk gluténmentes vagy különleges bagelt, én pl. a karamellizált hagymás bagel-t kedvelem. Remek étel lehet évfordulókra, Valentin napra, anyák napjára stb is.
Hozzávalók
- Kb. 10-12 mini mozzarella golyó
- Kb 8 szelet aszalt vagy félig aszalt paradicsom, olajban eltett
- 1 tk vörös pesto
- 1 tk olasz fűszerkeverék vagy majoránna
- Friss bazsalikom vagy petrezselyemlevél
Elkészítés
- A sütőt vagy a grillsütőt előmelegítjük.
- Egy keverőtálban a mozzarella golyót, szárított paradicsomot és fűszernövényeket kombináljuk. Hozzáadjuk a pestot és jól összekeverjük.
- Félbevágjuk a bagelt, majd egy tepsibe tesszük őket, vágott oldalukkal felfelé nézve.
- Elrendezzük rajtuk a mozzarella és a paradicsom darabkákat, majd körülbelül 5 percig grillezzük vagy sütjük, amíg a bagel szép aranysárga lesz és a sajt kezd megolvadni.
- Melegen tálaljuk, zöldfűszerrel megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu