Ez a szuper egyszerű alma és retek saláta tökéletes köret lehet egy sajttál mellé – különösen passzol pikáns és kéksajtokhoz, mint pl Stilton, Roquefort, extra-mature Cheddar stb. 5 perc alatt összedobható.
Hozzávalók
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss narancslé
- ½ teáskanál folyós méz
- 1 csipet só
- 1 marék retek
- 1 alma
- 1 szál angol zellerszár
- Opcionális: reszelt parmezán sajt, egy marék dió
Elkészítés
- Egy kis tálban összekeverjük a citrom- és narancslevet, mézet, sót és az olajat. Megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük.
- A zellert és a retket vékonyan felszeleteljük. Az almát vékony gerezdekre vágjuk. (A másik verzió az, hogy az almát és a zöldségeket kb 5 mm-es kis kockákra aprítjuk.)
- Ezeket egy tálba tesszük és ráöntjük az öntetet. Jól összekeverjük.
- A salátát kiegészíthetjük egy marék enyhén pirított dióval is.
- Ízlés szerint reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu