Nyári grillezéshez, bulikra és piknikre jó ha van ecetes uborka a hűtőben. Még jobb, ha ez házilag készített. Ezt a receptet szuper egyszerűen lehet elkészíteni, a fokhagyma elhagyható, ha nem kedveljük. A savanyúság napokig tárolható a hűtőszekrényben, még tovább sterilizált üvegekben. Tökéletes savanyúság hamburgerekben, szendvicsekben és tekercsekben – vagy köretként is tálalhatjuk pörköltek, sültek, raguk mellé.
Hozzávalók
- ½ kígyóuborka
- 50 ml fehérborecet
- 2 tk cukor
- 1 tk mustármag
- 1 evőkanál kapor (elhagyható)
- 1 fokhagyma (elhagyható)
Elkészítés
- Az uborkát vékonyan felszeleteljük.
- Ezeket egy szitába tesszük egy tál vagy mosogató fölé. Megszórjuk egy kanál sóval, és 15-30 percig pihentetjük. Leöblítjük, majd kinyomjuk a felesleges vizet az uborkából.
- Az uborka szeleteket egy üvegbe vagy fedős edénybe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, ha kedveljük.
- Egy kis lábasban az ecetet, cukrot és a mustármagot addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezt az uborkára öntjük. Hozzáadjuk a kaprot.
- A savanyúságot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu