Nyári grillezések slágere a csirkecomb, amit rengeteg módon lehet pácolni. A következő csípős grillezett csirkecomb egy délkelet-ázsiai chilis szósszal készül, így meglehetősen tüzes, de nagyon finom.
Hozzávalók
- 80 dkg vegyes felső, alsó csirkecomb
- 2 evőkanál édes chili szósz
- 1 evőkanál chili paszta
- 1 hüvelynyi gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom vagy 1 zöldcitrom leve
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 tk nádcukor
- Tálaláshoz: 1 tk szezámmag, 1 szál újhagyma
Elkészítés
- A gyömbért és fokhagymát finoman lereszeljük.
- Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, és jól bemaszírozzuk a páccal. Legalább 30 percig pihentetjük – ha időnk engedi, akkor még tovább.
- A grillsütőt bemelegítjük, és közepes láng vagy parázs felett 25-30 percig sütjük, miközben rendszeresen megforgatjuk, és megkenjük a páccal.
- Az újhagymát átlósan felszeleteljük.
- Amikor a csirkecomb szép barna, (és rendesen átsült!), egy tányérra tesszük, majd rászórjuk az újhagymát és a szezámmagot.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu