Ez a tojáslepény shiitake gombával 15 perc alatt elkészül. Tálaljuk reggelire vagy ebédre ropogós zöldsalátával, vagy hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel kis kockákra, amelyek ideális falatok lehetnek borozgatás kisérőjeként.
Hozzávalók
- 7.5 dkg friss shiitake gomba
- 1 evőkanál növényi olaj
- 3 szál újhagyma
- 1 fokhagyma, préselve
- ½ teáskanál szezámolaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- ½ lime, lé
- 5 db tojás
- Szezámmagok
- Koriander levelek
Elkészítés
- Az újhagymát (a zöld részét is) apróra vágjuk, a nagyobb gombákat felszeleteljük.
- Felforrósítjuk a növényi olajat egy serpenyőben, majd óvatosan kevergetve pár perc alatt puhára sütjük a gombát és a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, szójaszószt és a zöldcitrom levét, majd csökkentsük a szósz mennyiségét.
- Egy kis tálban enyhén felverjük a tojásokat néhány csipet szezámmaggal és a szezámolajjal.
- A tojásos keveréket ráöntjük a gombára, egyenletesen elosztva.
- Pár percig közepes lángon sütjük, majd fedő alatt kb. 10 percig sütjük alacsony hőfokon.
- A serpenyőt betehetjük egy előmelegített sütőbe, és a grill alatt megpiríthatjuk a tetejét.
- A kész tojáslepényt egy tányérra csúsztatjuk, majd szeletekre vágjuk – vagy hagyjuk teljesen kihűlni, és vágjuk falatnyi kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
- Tojáslepény receptek
- Gombás receptek
- Japán receptek
Zest.hu