A mángold az egyik legértékesebb zöldségnövény, amit változatosan (kissé a spenóthoz hasonlóan) lehet felhasználni. Ez a kagyló és mángold wok egy kínai verzió, szuper gyorsan elkészíthető. Nem csupán különleges, de mutatós is, így ideális vendégváró alkalmakra. Rizzsel vagy üvegtésztával, illetve rizstésztával tálaljuk.
Hozzávalók
- 20 dkg konyhakész (azaz előfőzött fekete- vagy kék-kagyló, héj nélkül)
- 4 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg svájci (másnéven szivárvány) mángold
- 2 teáskanál szezámolaj
Páchoz:
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál osztrigaszósz
- egy nagy csipet cukor
Elkészítés
- A kagylókat megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük, és leöntjük a páchoz szükséges alapanyagokkal. Összekeverjük.
- A fokhagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.
- Az újhagymákat felaprítjuk (a zöld részt is!). Hozzáadjuk a kagylókhoz és összekeverjük.
- A mángoldot durván felszeleteljük és félretesszük.
- A wokot magas hőfokon felhevítjük. Amikor forró, hozzáadjuk az olajat.
- Amikor az olaj füstölni kezd, beleöntjük a kagylós keveréket, beleértve a pácot is. Egy percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a mángoldot, és pár percig tovább kevergetjük.
- Amikor a mángold megfonnyadt, belekeverjük a szezámolajat, és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu