Ez a füstölt lazac avokádóval 10 perc alatt elkészül, és nem igényel főzést. Tökéletes Valentin-napra, anyák napjára, évfordulókra vagy egy vendégváró vacsora előételeként. Ételformázó gyűrű hiányában tálaljuk üveg desszert poharakban vagy kelyhekben.
Hozzávalók
- 1 avokádó
- 2 szelet füstölt lazac
- ½ teáskanál dijoni mustár
- ½ citrom, reszelt héja és leve
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Bors
- 1 marék rukkola vagy vízitorma levél
- Olivaolaj
Elkészítés
- A füstölt lazacot apróra vágjuk, majd összekeverjük a mustárral, citromhéjjal, kaporral, kevés citromlével és ízesítjük frissen őrölt borssal.
- Az avokádót meghámozzuk, majd a húsát apró kockákra vágjuk, és lelocsoljuk a citromlével.
- Két fém vagy szilícium ételformázó gyűrűt egy tányérra helyezzünk, és egy réteg avokádót, enyhén lenyomva, hozzáadunk.
- A füstölt lazacos keveréket elosztjuk a két gyűrű között, majd lefedjük a maradék avokádóval.
- Tálalásig a hűtőben pihentetjük (vagy legalább 30 percig).
- Óvatosan eltávolítjuk a gyűrűket, majd néhány darab kapor és rukkala vagy vízitorma levelet szórunk rájuk.
- Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu